AG / AV 11.08.09 Verslag

August 15, 2009 at 12:51 pm Leave a comment

IMG_1646IMG_1691IMG_1704Aanwezig: Bart. D, Amber, Sarah, Bruno, Bart S., Pieter G., François,  Benoit, Sophie, Lotte, Maarten, Marijke, Janien, Tine, Pieter M., Serge, Mark , Anne, Bob, Ivy, Hanne, Ruben, Manna, Ragna, Jan, Lenneke, Jan, Andries, Toon, Hanne P., Jeroen, Steve, Jeremy.

Groep 3 werd voor het eerst uitgenodigd op deze Algemene Vergadering. Welkom!

Dhr. P. DESCAMPS

Ir. Philip Descamps (Daidalos) liet zich verontschuldigen. Hij zou zich komen voorstellen. Hij heeft immers de opdracht aanvaard om Brutopia en de architecten bij te staan om ecologisch/economisch verantwoord te bouwen. Hij buigt zich o.m. over lichtinval, isolatie, verwarming, herbruik grijs water, zonneboilers, enz…Passief of laag energetisch bouwen is één van de hoofdvragen die hij moet oplossen. Hij heeft de meest recente plannen van onze architecten pas vandaag kunnen zien. Hij achtte het daarom zinvoller om deze eerst te bestuderen in functie van het dossier VOORBEELDHUIZEN. Hij zal op een volgende A.V. aanwezig zijn.

SOLVABILITEITSBEWIJZEN

Tot op vandaag heeft de werkgroep bank slechts 11 bewijzen ontvangen. Stuur deze a.u.b. zo snel mogelijk op naar: Jos Van Pelt (Deadline is 26/08/2009.)

ENQUÊTE I.T.: deadline 31/08/2009

STEMMEN

De Raad van Bestuur heeft een nieuw voorstel om met ingang van heden alle voorstellen met een meerderheid van 60% te stemmen. Op de vorige A.V. bleek het oude systeem (50% plus 1 behalve er een ‘te grote’ minderheid tegen was) immers tot verwarring te leiden. De statuten van de VZW dienen hiervoor gewijzigd te worden. Mensen die niet stemmen worden niet meegerekend. Hiervoor werd gestemd. 17 op de 17 aanwezige stemgerechtigden stemden voor.

Een nieuwe stemming i.v.m. volgende topics werd georganiseerd volgens deze nieuwe procedure:

De gemeenschappelijke polyvalente ruimte werd verworpen (4 voor, 7 tegen).

De toegang tot de gemeenschappelijke tuin voor zij die een commerciële ruimte op de rez de chaussé kochten werd verworpen (3 voor, 14 tegen).

De toegang van een eventuele crèche op de gelijkvloers tot deze tuin werd verworpen (8 voor, 7 tegen).

Een eventuele crèche op de gelijkvloers werd geaccepteerd (zonder toegang tot de gemeenschapelijke tuin) (voor 14, tegen 1).

Het gemeenschappelijk wassalon werd aanvaard (voor 12, tegen 2).

VERVANGING BESTUURSLID

Joost Van den Broele moet vervangen worden wegens hij uit het project stapt. Er waren 3 kandidaten: Andries (journalist), Lenneke (groep financiën, danseres) en Ruben (jurist). Deze laatste werd verkozen met 10 stemmen.

VERVOLG PROJECT

9 sept 09 indienen dossier Voorbeeldhuizen

29 sept 09 Algemen Vergadering in aanwezigheid van notaries Debyser

nov 09 kiezen van de appartementen

dec 09 aanvragen van de lening

jan 10 indienen bouwaanvraag

juni 10 resultaat bouwvergunning bekend, aankoop

aug 10 start bouwwerken

IMG_1693DOSSIER VOORBEELDHUIZEN

2/3 van het dossier wordt door de architecten voorbereid. Belangrijk onderdeel is echter ook een uitgesproken ‘engagement’ van alle leden. Een mail werd hieromtrent reeds rondgezonden. Ten laatste voor 20/08 moet één ieder in één zin één of ander engagement ivm ecologie formuleren (b.v. met betrekking tot de afwerking) en opsturen naar pystach(@)hotmail.com

N.B. Een ecologische afwerking van uw appartement is niet noodzakelijkerwijs ook duurder…

Er was een oproep om een info-vergadering ivm ecologie en passiefbouw met speciaisten van het BIM te organiseren voor het tekenen van het contract. De werkgroep Gemeenschap neemt een initiatief.

FINANCIEN

Er zijn al een behoorlijk pak mensen voor ons aan het werk zoals: landmeter, ir. stabiliteit, architecten, bouwfysisch ir., bodemonderzoek en de ir. speciale technieken. Het budget dat we nodig hebben om in de periode tot aan de lening te dekken deze mensen te betalen (voorschotten) is onderschat. Er is sprake van een deficiet in november van 190.000 euro. De financiële tijdslijn (die zegt op welk moment we hoeveel nodig hebben) die dit feit illustreert zal iedereen kunnen raadplegen. Tine van de groep Financiën stuurt de link naar googledocs door aan alle leden.

Er zal dus een tweede lening nodig zijn.

Een oplossing werd voorgesteld. Het nieuw te storten bedrag wordt gekoppeld aan ieders gevraagde aantal vierkante meter en aan de keuze van een concreet appartement. Dit komt neer op een bedrag van 61 euro per vierkante meter. En er komt een bijkomende beperkende voorwaarde, dit om het project te beschermen. In het geval men na november alsnog uit het project stapt zal men 25% van dit bedrag aan de VZW verliezen en 100% als men geen vervanger/nieuwe koper vindt. Een nieuw leenformulier werd aan alle aanwezige leden uitgedeeld. Deadline 1 november!

KIESPROCEDURE APPARTEMENTEN

1. Solvabiiteit moet bewezen zijn (document ingediend cf. supra).

2. De (2) leenvoorschotten betaald.

3. Prijsbepalig van de loten afhankelijk van de waarde (verdiep, zonkant,…) door Pierre en Dimitri van het uitvoerend architectenbureau (wordt gepubliceerd op blog).

4. Individuele ontmoeting met de 4 architecten (ontwerpende plus uitvoerende) over de verschillende mogelijkheden (buget, wensen en advies). In functie hiervan en ter advies zal de werkgroep Bank voor 1 nov op basis van één ieders solvabiliteitsbewijs een schatting maken van het te besteden bedrag…

5. Ieder maakt een keuze volgorde (1e keus, 2de en 3de) en stuurt deze op naar de architecten. Een eventuele ronde van individuele gesprekken is nog mogelijk.

6. Toewijzing van de loten eventueel via loting.

N.B. Tijdens heel deze fase is het nog mogelijk om uit te stappen en het totaal bedrag van de gestorte leengelden I en II terug te krijgen. De eerste groep krijgt de eerste keuze.

VOORSTELLING PLAN VERSION V (esquisse 10.08.2009)

De architecten STEKKE+FRAAS stelden de meest recente plannen voor. Verschillen met versie IV zijn vooral de grotere diversiteit in de appartementen aan beide straatkanten en de (voor een vergunning vereiste) overeenkomst met de gebouwen van de directe buren.

Andere verschillen:

Rez de chaussé: de fietsenstalling werd verplaatst. Resulteert in winst van oppervlakte.

+1 en +3 Van Volxem en +1 en +4 Mérode: buitengangsysteem aan straatkant (een extra “trottoir” op verschilende niveaus).

Tuinzijde is volwaardige gevel met balkons en grotere lichtinval.

Duplex aan smalle zijde (zuidkant), simplex aan brede zijde (noordkant).

+5 alleen aan kant Van Volxem.

Terrassen (al dan niet overdekt) volgens de regels: indien het licht wegneemt van de onderbuur kan het niet… Uitzondering: vlak boven de commerciële gelijkvloers kan “alles”…

Reacties welkom op de blog!

Verslag Bart D.

Advertisements

Entry filed under: AG/AV.

Brutopia Version V Samenhuizen – Knelpunten en oplossingen – 23 aug 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


About Us

A new way to live in the city for a group of about 80 Brutopians. A project to build together in an economical and ecological way.

Looking for a GREEN office?

Categories

Recent Posts

hits counter
August 2009
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d bloggers like this: