Verslag werkgroep gemeenschap 7/5/12

June 5, 2012 at 6:53 pm Leave a comment


Aanwezig: Lotte, Hanne, Judith, Anne-Laure, Barbara, Jan, Gerda (verslag)

Eerste steen : we kijken tevreden terug, veel volk, prima receptie, iedereen content. Goeie reactie in Vlaamse pers, jammer genoeg geen reactie in Franstalige pers die nochtans ook geïnfomeerd werd.

Gemeenschappelijke werken: als er minstens 15 eigenaars geïnteresseerd zijn, zou De Waele de (ruwe) binnenafwerking van de appartementen ook op zich kunnen nemen. Het zou gaan om het plaatsen van wanden, chape, electriciteitleidingen, saniatire leidingen, verwarming, ventilatie, pleisterwerk… Het voordeel zou vooral de tijdswinst zijn: De Waele kan die binnenafwerking al eerder starten en zou dit nog binnen de termijn van de casco kunnen doen.

Na een eerste rondvraag op de laatste AG blijkt dat er al zeker 15 eigenaars zijn die in principe akkoord zijn.

Maar er zijn nog een aantal knelpunten: hoe organiseren we de opvolging van de werken in die privé appartementen? Er zijn 29 eigenaars en 18 architecten: Stekke en Fraas doen zelf 10 appartementen, Jan 4, Pierre 2 en daarnaast de individuele architecten. De Waele wil met zo weinig mogelijk mensen onderhandelen. Hoe organiseren we dat het meest efficiënt?

Hoe zit het met de prijs? Kunnen we de prijs die DW voorstelt vergelijken met die van andere aannemers om te kijken of die redelijk is? Wie onderhandelt over de prijs? Elke eigenaar? Brutopi-B?

Welke informatie heeft DW nodig om een prijsofferte te maken? Hoe precies moet de meetstaat zijn van elk appartement zijn en welke informatie moet daarin? 

Wat is de termijn om dit te organiseren? Volgens Jan is eind september het vroegst haalbare, dan zou er van elk appartement een meetstaat moeten zijn.

Afspraken/Voorstellen:

ð als groep gemeenschap hebben we vooral een ondersteunende en faciliterende rol, we kunnen niet onderhandelen met DW over prijzen

ð het moet moet voor iedereen mogelijk zijn om verder te werken met DW, niet enkel met de architecten die verschillende appartementen hebben

ð we contacteren DW om een afspraak te maken ivm de de verdere organisatie en hoe we dit het meest efficiënt kunnen aanpakken en welke informatie zij nodig hebben

ð we bespreken met DW welke informatie zij nodig hebben en wat er juist in de meetstaat moet staan en geven die informatie door aan alle brutopisten – eventueel we hiervooriedereen een standaard blanco meetstaat bezorgen

ð we bespreken of wie verder werkt met DW ook bij dezelfde levenrancier terecht moet voor keuze sanitaire en verwarmingstoestellen – en of zij voorkeur hebben voor bepaalde leveranciers

ð we kunnen aan DW vragen of hij eenheidsprijzen kan geven zodat we kunnen vergelijken met andere aannemers

ð  als we vergadering met DW hebben gehad sturen we alle brutopisten mail met alle informatie, zodat elk keuze kan maken en weet wat die daarvoor moet doen

ð Tegen 1 juli maken Bob en Jan ‘groen boekje’ met alle info over welke ecologische materialen kunnen/moeten gebruikt worden.

Feest:  op 17 juni in Dudenpark. Picnic, iedereen brengt schotel mee. Vanaf 14u, om 15 gemeenschappelijk chinchin. We sturen iedereen nog mail met alle informatie: waar precies in het park, wat er die dag nog te beleven valt ( er is dan Supervlieg in het park, met veel attrakties voor kinderen) .

 

 

 

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

17 juni – feest BRUTOPIA fête Brutopia: bottom up initiatives to build a sustainable neighbourhood

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


About Us

A new way to live in the city for a group of about 80 Brutopians. A project to build together in an economical and ecological way.

Looking for a GREEN office?

Categories

Recent Posts

hits counter
June 2012
M T W T F S S
« May   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

%d bloggers like this: