Verslag Werkgroep Gemeenschap 12/09/2012

September 19, 2012 at 8:54 am Leave a comment

Aanwezig: Judith, Anne-Laure, Barbara, Gerda (verslag)

Agenda:  

  • Organisatie ondernemers privatieve werken
  • Initiatieven Quartier Durable en Habitat Groupé
  • Voorstel keukens Bruynzeel
  • Varia

1/Organisatie ondernemers privatieve werken

Het voorstel van de werkgroep gemeenschap is om drie groepen van ongeveer 10 appartementen te vormen,die elk met één algemene aannemer werken voor de verdere afwerking. Dit om te vermijden dater teveel aannemers op de werf door elkaar lopen, wat allicht problemen zal vormen ivm afspraken, verantwoordelijkheden en overzicht. Want in het totaal zijn er 17 architecten!

Die groepen kunnen op twee manieren samengesteld worden:

Ofwel:  1 groep met de appartementen van Serge en François

1 groep met de appartementen van Jan , Bob en Pierre

1 groep met de appartementen van alle andere architecten

Dit heeft volgens ons als nadeel dat 2 groepen architecten hebben die vertrouwd zijn en betrokken zijn met Brutopia , en één groep helemaal niet.

Daarom lijkt ons een tweede mogelijkheid beter: dat er 3 groepen worden gevormd waarin telkens de appartementen van 1 of 2 Brutopia architecten en en 2,3 andere. Zo wordt de kennis volgens ons betere verdeeld en zal dat de samenwerking makkelijker maken.  Dit voorstel wordt gaan we via mail voorleggen aan de architecten (=> Gerda)

Voorstel voor stappenplan:

1: vragen aan de architecten of ze een naam kunnen doorgeven van een aannemer met wie zij goeie ervaring hebben ( Heidi heeft al naam doorgegeven van Afwerkingsbedrijf Weygers uit Hasselt dat interesse heeft). En Jan en Bob hebben zich al akkoord verklaard om op die manier aannemers te vergelijken.

2: Om de aannemers met mekaar te kunnen vergelijken bezorgen we hen de plannen en de meetstaat van het appartement van Anne-Laure( klaar op 30/9)  en vragen hen om een bestek te maken. Zij moeten de werken binnen het voorziene tijdsbestek kunnen afwerken en we vragen hen wat hun prijsvoorstel  zou zijn als ze opdracht krijgen voor 1,2,3,4 …enz appartementen

3: op basis van de bestekken kiezen de architecten per groep met welke aannemer zal gewerkt worden.

Voor het einde van het jaar moet die beslissing genomen zijn.
Dat het allemaal niet simpel zal zijn beseffen we maar al te goed. Maar dit is alvast een poging om het beheersbaar te maken. Veel hangt af van de vraag of de architecten dit zien zitten.

2/ Quartier Durable/Duurzame wijk  &  Habitat Groupé

Habitat Groupé maakt op 16/9 een fietstocht langs samenwoonprojecten en wil graag ook langs Brutopia en daar uitleg krijgen. Anne-Laure fietst mee, Marijke of Alain en Hanne komen tegen 15u30 als groep langs komt om meer uitleg te geven.  Anne-Laure probeert nog aan persmap te raken die gemaakt werd voor eerste steen ( bij Marijke?)

Quartier Durable/Duurzame wijk wil allerhande activiteiten opstarten in de wijk. Om te beginnen tijdens de week van de mobiliteit. Op 29/9 wordt een straat in de buurt ( Bondgenotenlaan- rue des Alliés) afgesloten voor het verkeer en zijn er allerhande initiatieven oa voor kinderen. Er was een vraag aan Brutopia voor een stand, maar dat lijkt ons in deze fase van het project, als er nog niemand woont, niet zinvol. Wél zinvol lijkt het ons op langere termijn om betrokken te blijven bij deze organisatie. Judith is al naar vorige vergaderingen geweest en wil wel verder opvolgen.

3/ Voorstel keukens Bruynzeel

Keukenfabrikant Bruynzeel heeft op eigen initiatief contact gezocht met Brutopia om te kijken of zij eventueel met ons kunnen samenwerken.

Het kan nooit kwaad om ’s te horen wat ze te bieden hebben. Judith heeft al  2 prijsvoorstellen voor haar keukenontwerp van andere fabrikanten. Daarom lijkt het ons zinnig dat zij ’s gaat horen bij Bruynzeel wat zij kunnen bieden en hen ook prijsvoorstel vragen. Zo kunnen we vergelijken.

4/ Varia

Judith wil graag weten of in Brutopia geen waterfilter kan voorzien worden van bij de watertoevoer. Zij informeert hiervoor bij Mark.

Brukselbinnenstebuiten zoekt voor 3,4 of 10 december iemand die uitleg kan geven over het Brutopia project. Gerda contacteert hen voor meer details en zoekt nog iemand om dit samen te doen.

Advertisements

Entry filed under: Community.

De Standaard: Het tijdperk van de vlaamse villa is voorbij (er is geen plaats meer) Verslag Werkgroep Gemeenschap 14/08/12

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


About Us

A new way to live in the city for a group of about 80 Brutopians. A project to build together in an economical and ecological way.

Looking for a GREEN office?

Categories

Recent Posts

hits counter
September 2012
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggers like this: