Verslag Werkgroep Gemeenschap 14/08/12

September 20, 2012 at 8:55 am Leave a comment

Aanwezig: Manna, Hanne, Anne-Laure, Gerda ( verslag)

Agenda:

  • Gemeenschappelijke werken en aankopen
  • Reglement interne orde
  • Voorstellen van Habitat Groupé en Quartier Durable

Gemeenschappelijke werken

Anne-Laure preciseert dat zij op geen enkele manier Arnaud wou opdringen aan de rest, dat was gewoon een mogelijke piste.

Het makkelijkst lijkt ons dat er 1 algemene aannemer per groep komt. Drie groepen van 10 appartementen lijkt ideaal.  En dat we 1 appartement ( dat van Anne-Laure, omdat daarvan al bestek is gemaakt) als referentie nemen. Heidi en Bob en Jan worden gecontacteerd om nog namen van te geven van algemene aannemers waarmee zij goeie ervaringen hebben. Manna vraagt het aan Serge, François en Bob en Jan, Anne-Laure aan Heidi. Tegen eind september vragen we offerte aan die aannemers. Die moeten ook kunnen bevestigen dat ze de werken kunnen doen binnen het tijdsbestek.

Een model lastenboek maakt vergelijken makkelijker . (zie mail Heidi)

Reglement Interne Orde

Habitat Groupé heeft 10 j ervaringen met samenwoon projecten en heeft ook een werkmiddel om dit te bespreken. Zij raden aan om voor het samenwonen een voorlopig reglement op te stellen om dan na 3 à 4 m opnieuw te bespreken op een AG. Volgende vergaderingen gaan we hierop verder, vertrekkend van het werk dat al eerder gebeurd is. Gerda informeert nog voor advies bij vzw Samenhuizen

Er komt een reglement van internne orde over het samenwonen  + een charter met regels over verkoop/verhuur  van de appartementen: dit is een juridische tekst, die moet goedgekeurd worden door Ruben en Michel.

Activiteiten

Habitat Groupé organiseert op 16/9 (autoloze zondag) een fietstocht langs gemeenschappelijke bouwprojecten. Zij vragen of er 1 of 2 bewoners van Brutopia beschikbaar zijn om hen wat uitleg te geven als zij langskomen. Dat is rond 15u30. Anne-Laure gaat mee met de fietstocht, Hanne en Lotte stellen zich kandidaat om uitleg te geven. Anne-Laure informeert bij de architecten of we voor die dag de maquette kunnen lenen.

Quartier Durable/Duurzame wijk vragen onze deelname op hun activiteiten in de wijk op 21 of 29 september. Anne-Laure, Manna en eventueel Judith gaan naar eerste vergadering om kennis te maken en brengen verslag uit.

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

Verslag Werkgroep Gemeenschap 12/09/2012 Wiels Quartier Durable: 29 septembre 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


About Us

A new way to live in the city for a group of about 80 Brutopians. A project to build together in an economical and ecological way.

Looking for a GREEN office?

Categories

Recent Posts

hits counter
September 2012
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d bloggers like this: