Verslag AV Brutopi-B 06/11/2012

March 19, 2013 at 3:25 pm Leave a comment

INFO VANUIT BRUTOPI-B

– Jean-Michel neemt voortaan de rol van simplificateur op zich. Bedoeling is om de communicatie tussen Brutopi-B en de rest van de groep vlotter te laten verlopen en om de technische informatie vanuit Brutopi-B te vertalen (vooral voor de architecten).

 

– Jan Vastesaeger (zoon van Gerda) zal vanaf nu alle individuele plannen opvolgen, specifiek voor alles wat de technische installatie betreft. Jan zal alle Brutopisten contacteren. Gelieve zo snel mogelijk te reageren op zijn mails.

 

– Mark heeft een lijst gemaakt van bijkomende kosten. Bijvoorbeeld: onlangs is er nog 2000 m2 pleisterwerken bijgekomen, die Daidalos aanvankelijk was vergeten mee te rekenen in het originele plan. Wij zullen moeten opdraaien voor de kosten. Deze extra pleisterwerken zijn nodig om het gebouw passief te maken. De kostprijs zal toegevoegd worden aan het budget van Brutopi-B.

Er komen ook nog kosten voor: de elektriciteitscabine, zonnepanelen, afstandsbediening garagepoort… Op dit moment vallen deze kosten nog binnen onze reserve, maar die is zienderogen aan het slinken. We zullen binnenkort dus een paar beslissingen moeten nemen. (bijvoorbeeld: zetten we de zonnepanelen meteen of wachten we daar nog even mee?)

 

– parkeerplaats gekocht door Ruben & Manna: aankoopbelofte wordt binnenkort getekend bij de notaris.
Eerst wordt aankoopbelofte wordt getekend met RvB – die is daartoe gemachtigd door de volmacht aan Brutopia in de koopaktes.  Later wil de notaris dit samen met de andere verkopen van parkings en aanpassingen in bepaalde koopaktes van samenstelling van gezin in één keer in notariële akte gieten (omdat anders bij elk verkoop of andere wijziging alle aktes aangepast moeten worden).

 

– (eventuele) gemeenschappelijke ruimte: er moet nog beslist worden of we deze ruimte met de groep zullen kopen of we de ruimte zullen verkopen/verhuren, maar in tussentijd moeten er wél al een paar architecturale beslissingen over de ruimte genomen worden. Zo is er voorlopig een deurraam aan de tuinzijde voorzien, maar nog geen echte deur. Er is beslist om een deur te voorzien die op slot kan indien de V2a toch geen gemeenschappelijke ruimte wordt.  Beslissing zal genomen worden op volgende AV. Ook de 3 overblijvende parkings moeten nog steeds verkocht worden.

 

– uitnodiging demonstratie warmterecuperatie-apparaat door Filip Descamps van Daidalos in Dendermonde. Iedereen is welkom. Het bezoek vindt plaats op dinsdag 20 november om 10u30 bij INVENT : Industriepark “Hoogveld” Vriesenrot 26, Dendermonde. Voor wie de demonstratie niet kan bijwonen: er zal een mail volgen met uitleg, zodat iedereen een keuze kan maken over de vercshillende optie (soort filter,…) Alain stelt voor om de demonstratie te filmen en de video online te zetten.

 

GOEDKEURING VERSLAG AV 20/06/2012:

Het verslag wordt eerst steeds doorgestuurd naar Mark en Marijke. Deze versturen de verbeterde versie naar Sophie, die deze verspreid onder alle brutopisten. Deze krijgen 8 dagen de tijd om te reageren. Na 8 dagen zet Bruno het verslag op de blog.

 

OPVOLGING VORIGE VERSLAG

– Sibelga wil ons veel geld aanrekenen voor een middenspanningscabine. We hebben geprobeerd daarop te reageren, maar voorlopig hebben we nog geen reactie ontvangen van Sibelga. Michel is bereid de confrontatie aan te gaan met Sibelga. Iedereen die hierover nuttige informatie kan geven, gelieve contact op te nemen met Michel.

 

– Aanvankelijk gingen we ervan uit dat er twee blowerdoortests nodig waren: eentje die door de aannemer moet gebeuren, en een tweede nadat we onze appartementen hebben ingericht (om na te kijken of er bijvoorbeeld niet in een verkeerde wand geboord werd bij de inrichting van het appartement, waardoor het niet langer passief zou zijn). Nu blijkt dat er geen tweede test nodig is het  probleem van de baan.

Let op: de maatregel die de BIM ons oplegt (dat elk appartement voor 31 oktober 2013 bewoonbaar moet zijn) blijft van kracht. (Elk van ons heeft zich er bij de notaris toe verbonden om aan die BIM-vereiste te voldoen en elk draagt dan ook zelf de verantwoordelijkheid om zijn/haar appartement tegen die tijd klaar te hebben.) De BIM komt dan misschien geen tweede blowerdoortest doen, ze komen wél controleren of het appartement bewoonbaar is én of de materiaalkeuze voldoet aan hun voorwaarden. De aflevering van de cascowerken zit voorlopig nog steeds op schema (31 mei 2013), maar om elk appartement op tijd bewoonbaar te maken, zal iedereen toch op tijd moeten beginnen aan de inrichting ervan.

 

Entry filed under: Uncategorized.

CR réunion du Comité QuartierWielsWijk – 25/02/2013 Verslag AV Brutopi-A 06/11/2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


About Us

A new way to live in the city for a group of about 80 Brutopians. A project to build together in an economical and ecological way.

Looking for a GREEN office?

Categories

Recent Posts

hits counter
March 2013
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggers like this: